top of page

                                                         1 Decembrie  -  ”Destin de țară”
                                                               
        ”Ideologiile ne separă. Visele și suferințele ne apropie”, credea marele scriitor Eugen Ionescu, însă noi, contemporanii centenarului Marii Unirii, adaugăm că dragostea de patrie ne desăvârșește ca oameni, ca entități conștiente de importanța unității noastre naționale.
La 101 ani de la Marea Unire din 1918, elevii Liceului Tehnologic ”Nicolae Titulescu” Medgidia au aniversat, într-un cadru de profundă sărbătoare, îndârjirea și credința, jertfa și eroismul care au mânat poporul roman la înfăptuirea statului român modern, și mai ales, la schimbarea întregului nostru destin național.
        Programul activității a fost deschis prin intonarea Imnului României de către corul liceului, coordonat de d-na prof. Sava Jenica, și de către toți cei prezenți în Amfiteatrul ”Nicolae Titulescu”, cadre didactice, elevi, invitați.
        În continuarea spectacolului aniversar, numeroase momente artistice au transmis auditoriului emoția, iubirea de țară, mândria de a fi român: recitarea de poezii patriotice, dansuri populare (Ansamblul ”Cătinașul”, coordonat de d-na Loredana Bălașa), precum și interpretarea unor cântece cu semnificație pentru ceea ce, cu mai mult de un veac în urmă, a realizat poporul român la 1 Decembrie 1918.
        Pentru a crea un plus de identitate națională sărbătorii de astăzi, elevi ai claselor a IX-a și a X-a au pictat în culorile drapelului național, mici figurine din ipsos, realizând în acest fel miniaturi ale unor simboluri pentru românul ce sălășluiește în fiecare dintre noi, la aniversarea celor 101 ani de la Marea Unire.
       Activitatea de astăzi a încercat să se constituie și într-un adevărat moment de reflecție, deoarece noi, ca popor, suntem și vom fi pururea datori strămoșilor noștri să luptăm, să fim înțelepți și să nu lăsăm sentimentul de apartenență națională să piară, indiferent de contextul actual sau viitor al țării noastre.
        Invitați ai activității intitulate ”Destin de țară” au fost elevi și cadre didactice ai Școlii Gimnaziale ”Mircea Dragomirescu” din Medgidia, ai Școlii Gimnaziale nr. 1 din Siliștea și Școlii Gimnaziale ”Ion Ghica” din Tortoman.

bottom of page