top of page

Ziua Educației la Liceul Tehnologic "Nicolae Titulescu" Medgidia

          Începând cu anul 1994, Ziua Mondială a Educației este sărbătorită în fiecare an în data de 5 octombrie. A fost desemnată astfel, zi mondială, de UNESCO și marchează semnarea, în 1966, a „Recomandării UNESCO/OIM (Organizația Internațională a Muncii) privind statutul profesorilor'', recomandare ce constituie principalul cadru de referință pentru abordarea drepturilor și responsabilităților cadrelor didactice la scară globală.

          Această sărbătorire a educației a fost marcată la Liceul Tehnologic ”Nicolae Titulescu” din Medgidia, printr-o activitate desfășurată în CDI, miercuri, 4 octombrie. Au participat elevii claselor de liceu și de profesională, coordonați de profesorii lor, doamna profesor Barna Daniela, doamna profesor Nicoleta Enache, doamna profesor Carmen Holban, domnul profesor Golea Pompiliu. Domnii profesori, de diferite specialități, au prezentat perspective diferite asupra educației, ilustând forme pe care aceasta le poate avea: educația literară, educația limbilor străine, educația antreprenorială și educația religioasă. Așadar, educația este un concept larg, care cuprinde în fapt domenii existențiale diverse, fiecare domeniu putând fi ”educabil”.

          Elevii participanți la activitate au recitat poezii care s-au pretat tematicii puse în discuție: Dascălul, Dăscălița de Octavian Goga, Trebuiau să poarte un nume, de Marin Sorescu. De asemenea, elevii au realizat materiale, desene, gravuri, picturi, care ilustrează însemnătatea evenimentului. Doamna profesor Ravie Iuruc a propus elevilor un concurs de cultură generală, la care aceștia au răspuns cu promptitudine, temele abordate acoperind inclusiv probleme legate de educație sau având tangență cu aceasta.

          În intervenția sa, doamna director, profesor Rodica Vasilescu a punctat ideea importanței educației într-o societate aflată în continuă evoluție. Educația nu se suprapune doar pe perioada școlarității, ci continuă pe tot parcursul vieții. Omul actual se află într-un continuu proces de evoluție, de perfecționare, se educă în mod continuu pentru a putea face față cerințelor tot mai exigente ale unei lumi aflate într-o perpetuă schimbare. Conștient sau nu, educația a devenit parte a existenței noastre cotidiene, indiferent de vârsta pe care o avem.

bottom of page