top of page

Ziua Internațională a Mării Negre la Liceul Tehnologic "Nicolae Titulescu" Medgidia

          31 Octombrie este data la care se aniversează unul dintre vecinii României, Marea Neagră. Această zi este sărbătorită din 1996, anul în care a fost semnat Planul Strategic de Acțiune pentru Marea Neagră de către cele șase țări riverane, respectiv Bulgaria, Georgia, România, Rusia, Turcia și Ucraina.

          Această zi a fost aniversată și la Liceul Tehnologic ”Nicolae Titulescu” din Medgidia, în Centrul de Documentare și Informare Alpha și Omega.

          Coordonatorul activității a fost profesor Jenica Sava. Au participat elevi ai claselor de liceu și de profesională. Profesorul coordonator a susținut o prezentare PowerPoint în care a ilustrat importanța celui mai statornic vecin al țării noastre, Marea Neagră. Elevii au realizat diverse materiale, afișe, desene, au completat rebusuri pe tema Mării Negre. O secvență a activității a constat într-un scurt moment artistic, un recital de poezie din texte închinate mării. Activitatea a îmbinat informațiile științifice despre Marea Neagră cu abilitățile artistice ale elevilor, inspirate de aceasta.

           La activitate a participat, în calitate de invitat, directorul liceului, prof. Vasilescu Rodica.

           Ultima zi a lunii octombrie a devenit un pretext pentru a evidenția importanța economică a Mării Negre, dar și pentru a sublinia latura estetică a acesteia, marea fiind o sursă de insirație pentru creatorii de frumos și pentru orice om care rezonează cu ritmurile naturale, eterne.

bottom of page