top of page

Popasul lui Moș Nicolae

la Liceul Tehnologic "Nicolae Titulescu" Medgidia

           Astăzi, 06.12.2023 este o dată importantă pentru liceul nostru, deoarece el portă numele unui sfânt serbat de întreaga creștinătate, Sfântul Nicolae. În mod tradițional, ziua liceului este aniversată în data de 4 martie, ziua de naștere a patronului nostru spiritual, Nicolae Titulescu. Totuși, această zi reprezintă un pretext să ne amintim noi toți, membrii colectivului Liceului ”Nicolae Titulescu”, de faptul că ne aflăm sub o protecție sacră.

          Sărbătorirea Sfântului Nicolae la Liceul Nicolae Titulescu din Medgidia este marcată de câteva momente importante: împodobirea bradului de Crăciun în centrul expozițional; decorarea claselor, ceea ce marchează începutul unui concurs cu tema ”Spiritul Crăciunului în clasa mea”; o sfeștanie pentru binecuvântarea spațiilor școlare, pentru ca întreg personalul să beneficieze de protecția divină.

              Sărbătoarea pe care o celebrăm astăzi, a celui mai generos dintre sfinți, Sfântul Nicolae, este o etapă, un moment dintr-un șir mai lung de evenimente specifice iernii. Aceste sărbători ale iernii, ale spiritualității noastre creștine, au fost deschise de sărbătoarea Sfântului Andrei, ocazie cu care s-a respectat tradiția plantării boabelor de grâu, care au început deja să încolțească, și care vestesc prosperitate și belșug.

bottom of page