top of page

Ziua Internațională a Educației


        Vineri, 08 octombrie 2021, la Liceul Tehnologic ”Nicolae Titulescu Medgidia s-a organizat activitatea ”Rolul fundamental al educației în societatea contemporană” sărbătorind astfel Ziua Internațională a Educației.
        În cadrul întâlnirii online au participat la dezbateri d-na prof. Barna Daniela, dl. prof. Golea Pompiliu, dl. prof. Gheorghe Răzvan și reprezentanți ai elevilor din liceul nostru.
       Activitatea a avut ca invitat pe doamna pedagog muzeal și lector univ.dr. Gelan Cristina care a abordat problema educației estetice în contextul apariției noilor tehnologii. Temele care au fost abordate s-au  referit  la rostul și importanța educației în societatea modernă, profilul absolventului de liceu sau școală profesională din punctul de vedere al megacompetențelor pe care acesta trebuie să le dobândească în școală.
     În finalul întâlnirii au fost purtate discuții privitoare la importanța unor domenii clasice ale educației, cum ar fi educația morală, religioasă, estetică și la rolul formativ al acestora pentru generațiile actuale.

 

bottom of page