top of page

                                   Armata română, un model peren pentru tineri!

             25 Octombrie este o dată importantă în calendarul activităților culturale naționale; aceasta marchează Ziua Armatei Române, prilej pentru comemorarea celor care s-au sacrificat pentru nobila idee de patrie.
       Această sărbătoare a fost marcată în avans la Liceul Tehnologic ”Nicolae Titulescu”, în data de 22 octombrie 2021. Invitați au fost Colonelul Dan Nicolau, vicepreședinte al Asociației ”Cultul Eroilor – Regina Maria”, filiala Constanța, Maistru Militar Principal în rezervă Manole Eugen, președintele subfilialei Medgidia a Asociației ”Cultul Eroilor – Regina Maria”, Profesor Golea Pompiliu, Comandor de Marină, fost conferențiar universitar al Academiei Navale ”Mircea cel Bătrân” Constanța, directorul unității, profesor Vasilescu Rodica, precum și elevul Stan Cosmin – Alexandru, din clasa a XII-a. Activitatea a fost moderată de doamna profesor Barna Daniela și a purtat numele Armata română, un model peren pentru tineri.
      Invitații au ținut alocuțiuni despre importanța Armatei Române în evoluția istorică a poporului român. De exemplu, domnul Colonel Dan Nicolau a insistat pe ideea de camaraderie, o legătură specială care se conturează între tinerii din armată. Domnul Maistru Militar Manole Eugen a amintit despre participarea militarilor români la misiuni în afara granițelor țării, chiar domnia-sa participând la una dintre aceste misiuni recente. Domnul Golea Pompiliu a vorbit despre semnificația acestei zile, citând din Regina Maria, ”mama răniților” și a evidențiat ideea că Armata, alături de Biserică, se bucură de cea mai mare încredere în rândul românilor. Elevul Stan Cosmin – Alexandru a prezentat punctul de vedere al tinerilor referitor la importanța carierei militare, mărturisind orientarea lui în direcția medicinii militare.
     Activitățile s-au desfășurat în cadrul Centrului de Documentare și Informare ”Alpha și Omega” al Liceului Tehnologic ”Nicolae Titulescu” și au beneficiat de participarea on-line a claselor a IX-a A liceu și profesională, a X-a și a XII-a.

 

bottom of page