top of page

ZIUA EUROPEANĂ A LIMBILOR

la Liceul Tehnologic ”Nicolae Titulescu”din Medgidia

          Luni, 26 septembrie, este data la care se celebrează limbile europene, începând cu anul 2001, la inițiativa Consiliului Europei. Limbile Europei au fost aniversate și la Liceul Tehnologic ”Nicolae Titulescu”din Medgidia, în Contrul de Documentare și Informare Alpha și Omega.

          De buna desfășurare a activităților s-au ocupat profesorii coordonatori, doamna profesor Daniela Barna, doamna profesor Nicoleta Enache, doamna profesor Carmen Holban precum și doamna bibliotecar Turliu Raluca. În calitate de invitat a participat doamna director, profesor Rodica Vasilescu. Elevii implicați în activități au prezentat materiale informative despre importanța păstării identității naționale, inclusiv prin atenția acordată limbilor, în contextul unei Europe unite.

          Activitatea a fost interactivă, un dialog între cei prezenți, profesori și elevi.

          Cuvântul de început a aparținut doamnei profesor Daniela Barna, care a punctat semnificația acestei aniversări, care celebrează diversitatea lingvistică, plurilingvismul și importanța invățării limbilor străine pe tot parcursul vieții.

          În cuvântul său de încheiere, doamna director Vasilescu Rodica a punctat faptul că în Europa exista 24 de limbi oficiale, una dintre acestea fiind limba română, rezultat al interferenței a două culturi străvechi, cea geto-dacă și cea romană. Actualii elevi, viitori adulți au datoria de a conseva această comoară prețioasa numită limba română, dar și de a-și lărgi orizontul cultural prin învățarea a cât mai multor limbi străine.

bottom of page