top of page

Ziua Educației - 05 octombrie 2022

la Liceul Tehnologic ”Nicolae Titulescu” din Medgidia

          Începând cu anul 1994, Ziua Mondială a Educației este sărbătorită în fiecare an în data de 5 octombrie. A fost desemnată astfel, zi mondială, de UNESCO și marchează semnarea, în 1966, a „Recomandării UNESCO/OIM (Organizația Internațională a Muncii) privind statutul profesorilor'', recomandare ce constituie principalul cadru de referință pentru abordarea drepturilor și responsabilităților cadrelor didactice la scară globală.

          Această sărbătorire a educației a fost marcată la Liceul Tehnologic ”Nicolae Titulescu” din Medgidia, printr-o activitate desfășurată în CDI, luni, 3 octombrie. Au participat elevii claselor de liceu și de profesională, coordonați de profesorii lor, doamna profesor Barna Daniela, doamna profesor Nicoleta Enache, domnul profesor Golea Pompiliu, domnul profesor Gheorghe Răzvan. Domnii profesori, de diferite specialități, au prezentat perspective diferite asupra educației, ilustând forme pe care aceasta le poate avea: educația literară, educația limbilor străine, educația antreprenorială și educația religioasă. Așadar, educația este un concept larg, care cuprinde în fapt domenii existențiale diverse, fiecare domeniu putând fi ”educabil”.

          Elevii particvipanți la activitate au recitat poezii care s-au pretat tematicii puse în discuție: Dascălul, Dăscălița de Octavian Goga, Trebuiau să poarte un nume, de Marin Sorescu. Corul școlii, coordonat de domnul profesor de religie, preot Gheorghe Răzvan a interpretat melodii care au ilustrat problematica educației.

          Importanța educației este tot mai conștientizată în perioada contemporană. Educația nu se suprapune doar pe perioada școlarității, ci continuă pe tot parcursul vieții. Omul actual se află într-un continuu proces de evoluție, de perfecționare, se educă în mod continuu pentru a putea face față cerințelor tot mai exigente ale unei lumi aflate într-o continuă schimbare. Conștient sau nu, educația a devenit parte a existenței noastre cotidiene, indiferent de vârsta pe care o avem.

bottom of page