top of page

25 Octombrie – Ziua Armatei Române

          Această aniversare, care marchează faptele vitejești și de sactificiu ale unor oameni care au pus mai presus de interesul lor, interesul și securitatea națională, a fost marcată și la Liceul Tehnologic ”Nicolae Titulescu” din Medgidia, în data de 20 octombrie, în spațiul primitor și modern al Centrului de Documentare și Informare ”Alpha și Omega”. Au participat elevi de la clasele de liceu și de profesională. Coordonatorul activității a fost doamna profesor Mariana Olteanu.

          Pentru început, s-au intonat Imnul României și Imnul Liceului Tehnologic ”Nicolae Titulescu”. Ulterior, domnul profesor Pompiliu Golea, comandor de marină în retragere a prezentat geneza zilei armatei. Într-o prezentare ppt, doamna profesor de istorie, Mariana Olteanu a expus audienței însemnătatea zilei de 25 Octombrie. Invitatul de onoare al activității a fost Remus Macovei, președintele Asociației Cultul Eroilor Regina Maria, Filiala Constanța. Acesta a susținut o alocuțiune despre acțiunea militarilor dobrogeni în Al Doilea Război Mondial. Activitatea a continuat cu un recital de poezie, susținut de elevii liceului. Astfel, au fost prezentate texte poetice care ilustrează vitejia unor oameni dominați de sentimentul sacrificiului, necesar atingerii unui interes comun.

          Această activitate a fost închinată memoriei celor care, prin acțiunile lor, au renunțat la binele personal, în favoarea binelui general, național. Aceștia sunt cei pe care, în mod generic îi numim eroi.

bottom of page