top of page

Ziua Internațională a Mării Negre


           31 Octombrie este data la care se aniversează unul dintre vecinii României, Marea Neagră. Această zi este sărbătorită din 1996, anul în care a fost semnat Planul Strategic de Acțiune pentru Marea Neagră de către cele șase țări riverane, respectiv Bulgaria, Georgia, România, Rusia, Turcia și Ucraina.
           Această zi a fost aniversată și la Liceul Tehnologic ”Nicolae Titulescu” din Medgidia, în Centrul de Documentare și Informare Alpha și Omega. Coordonatorul activității a fost profesor Jenica Sava. Au participat elevi ai claselor de liceu și de profesională. Profesorul coordonator a susținut o prezentare PowerPoint în care a ilustrat importanța celui mai statornic vecin al țării noastre, Marea Neagră. Elevii au realizat diverse materiale, afișe, desene, au recitat poezii închinate celei care a stimulat imaginația artiștilor.
          Ultima zi a lunii octombrie a devenit un pretext pentru a evidenția importanța economică a Mării Negre, dar și pentru a sublinia latura estetică a acesteia, marea fiind o sursă de insirație pentru creatorii de frumos și pentru orice om care rezonează cu ritmurile naturale, eterne.
           La activitate au mai participat: director – prof. Rodica Vasilescu, prof. Neicu Ionuț, prof. Olteanu Mariana.

bottom of page