top of page

De Crăciun, fii mai bun

 

        Marți, 22 decembrie 2021, în amfiteatrul Liceului Tehnologic ”Nicolae Titulescu” din Medgidia, a fost organizată activitatea De Crăciun, fii mai bun, dedicată sărbătorilor de iarnă. Au participat elevi ai liceului, invitați de onoare au fost doamna Dogaru Adina, profesor și artist plastic la Casa de Cultură I. N. Roman din Medgidia, Profesor Universitar Doctor Stoica Lascu, președinte de onoare al Societății de Științe Istorice, filiala Constanța, domnul Cezar Pânzaru, președinte al Asociației Pro Basarabia și Bucovina. De asemenea, printre invitați s-au numărat și surorile Iulia și Bianca Goncea, care au interpretat colinde.

        Coordonatorii activității au fost profesorii liceului, doamna Daniela Barna, doamna Țapu Marinela și domnul Marian Zidaru.

        Activitatea a fost deschisă de elevele Ionela Anti, de la clasa a XII-a A  și Raluca Neamțu, de la clasa a X-a A, cu un recital de poezie, în acord cu tematica activității, Colindătorii de G. Coșbuc, Colinde, colinde, de Mihai Eminescu și Un Moș Crăciun pentru fiecare de Adrain Păunescu.

Un cor, format din elevi ai claselor de liceu și profesională, coordonat de domnul profesor de religie, preot Gheorghe Răzvan, a interpretat cele mai frunoase colide, care au răsunat în spațiul generos al amfiteatrului și au încântat auditoriul. Ulterior, elevii liceului au performat tradiționalele dansuri Capra și Ursul, a căror semnificație este legată de alungarea răului.

        Activitatea a fost un bun prilej pentru a marca desfășurarea unui proiect național la care liceul nostru este parte de patru ani, EcoProvocarea, în cadrul căruia, de fiecare dată, elevii liceului au obținut premii, fiind pe podium. Noutatea constă în faptul că acest proiect, coordonat de doamnele profesoare Jenica Sava și Nicoleta Enache, beneficiază de o activitate intitulată Donează o jucărie și fă o bucurie, în cadrul căreia sunt reciclate jucării și hăinuțe și sunt donate dulciuri copiilor care au nevoie de generozitatea celor din jur.

        Doamna profesor și artist plastic Adina Dogaru și-a prezentat creațiile plastice cu tematică religioasă, profitând de ocazie pentru a face o invitație elevilor liceului să participe la cursurile de pictură organizate în cadrul Casei de Cultură I. N. Roman din Medgidia.

        Activitatea a reprezentat cadrul ideal pentru o decernare de premiu, emoționantă prin semnificațiile sale. Domnul Profesor Universitar Doctor Stoica Lascu a decernat premiul Virgil Coman, premiu care poartă numele fostului director al Arhivelor Naționale, filiala Constanța, decedat prematur, născut la Medgidia, pe 24 decembrie 1973.  Pentru prodigioasa activitate profesională desfășurată în domeniul stiințelor istorice, domnul profesor Marian Zidaru a fost unul dintre laureați.

        Doamna profesor Daniela Barna a prezentat momentele, a întreținut atmosfera, a purtat un dialog continuu cu sala, printre cei intervievați fiind eleva Petronela Postolache de la clasa a X-a C și doamna director al liceului, profesor Rodica Vasilescu, care au vorbit despre semnificația sărbătorilor de iarnă.

        Toți colindătorii, participanții la activități, invitații, spectatorii au fost răsplătiți cu tradiționalele daruri, mere și covrigi.

        Activitatea s-a derulat cu respectarea tuturor normelor sanitare, a fost asigurată distanțarea socială, au fost purtate măști.

bottom of page