top of page

Iubesc această carte. Vouă vă place?

 

            Ziua Internațională a Cititului Împreună este aniversată la data de 1 februarie. Cu aceasă ocazie, s-a desfășurat în Centrul de Documentare și Informare al Liceului Tehnologic ”Nicolae Titulescu” din Medgidia activitatea cu denumirea ”Iubesc această carte. Vouă vă place?”. Coordonatorul activității a fost doamna profesoară de limba și literatura română Daniela Barna. Au participat elevii clasei a IX-a A învățământ liceal.

                 Activitatea a început cu o prezentare a bibliotecii. Cei mai mici dintre elevii noștri au fost sfătuiți despre cum se pot orienta într-o bibliotecă, repectiv despre cum pot căuta o carte, orientându-se după domeniu și după numele autorului. Fiecare elev a ales o carte preferată, a prezentat-o colegilor, a expuns motivele opțiunii sale. Doamna profesoară Daniela Barna a lecturat textul preferat, poezia ”Moartea căprioarei” de Nicolae Labiș.

               Directorul liceului, doamna profesoară Rodica Vasilescu, a prezentat importanța acestei zile. Cititul împreună nu e decât o invitație la lectură, o evidențiere a importanței acesteia; acesta este doar un prim pas, cel spre lectura autentică, cea care se consumă în intimitate. Relația omului cu cartea este, ca orice relație de mare iubire, discretă și pe viață.

bottom of page