top of page

  Ziua Naţională a Lecturii: 1001 de cărţi de citit într-o viaţă!


           Marţi, 15 februarie, în Centrul de Documentare şi Informare Alpha şi Omega, al Liceului Tehnologic “Nicolae Titulescu” din Medgidia, s-a aniversat Ziua Naţională a Lecturii, sub forma unei activităţi cu titlul: 1001 de cărţi de citit într-o viaţă. Coordonator a fost doamna profesoară de limba şi literatura română, Călin Mihaela. Au participat elevii claselor a X-a A şi a XI-a, oficiile de gazdă au fost făcute de doamna bibliotecar Turliu Raluca.
           Elevii au vorbit despre cărţile preferate, discuţiile au fost urmate de lecturi din aceste cărţi. Doamna profesoară a insistat pe rolul lecturii, acele de a ne îmbogăţi existenţa, o carte citită înseamnă (încă o) viaţă trăită (virtual).
           Activitatea a fost un pretext pentru a face o vizită virtuală la muzeul de la Ipoteşti, un loc emblematic pentru literatura română, impregnat de vestigii care amintesc de o perioadă strălucită a culturii române.
           Această activitate, desfăşurată în CDI, a fost completată, la nivelul şcolii, de alte manifestări asemănătoare; în cadrul orelor de curs, elevii au venit cu cărţile preferate, au citit colegilor, trăind încă o dată una dintre cele mai autentice plăceri, cea provocată de lectură.

bottom of page