top of page

Să citim împreună: Ziua Națională a Lecturii

la Liceul Tehnologic "Nicolae Titulescu" Medgidia

          Miercuri, 07.02.2024 s-a desfășurat în Centrul de Documentare și Informare al Liceului Tehnologic „Nicolae Titulescu” din Medgidia activitatea cu titlul „Să citim împreună”. Cu această ocazie, au fost aniversate, simultan, două evenimente care celebrează cea mai specială dintre preocupări, lectura: Ziua Internațională a Cititului Împreună, aniversată în data de 7 Februarie, respectiv Ziua Națională a Lecturii, a cărei aniversare este pe 15 februarie.

               Elevii au lecturat fragmente din textele preferante, și-au împărtășit impresii postlectură. Au fost astfel evidențiate secvențe din clasicii literaturii române (Caragiale, Creangă, Eminescu, Rebreanu), dar și din spațiul literaturii occidentale și orientale. Poveștile Șeherezadei, aventurile lui Nastratin Hogea i-au fascinat pe elevi.

               Invitată la activitate, doamna director Rodica Vasilescu i-a felicitat pe profesorii coordonatori și în mod special pe elevii implicați pentru întreaga desfășurare de forte, pentru acest maraton cultural și spiritual prin literatură și știință. Domnia sa și-a exprimat convingerea că această activitate este doar un prim pas făcut de elevi în labirintul cunoașterii.

               Lectura reprezintă cea mai fascinantă experiență pe care o poate trăi omul și nu poate fi echivalată de nicio altă aventură în plan fizic.

bottom of page