top of page

Eu sunt stăpânul propriului meu corp:

acțiune de prevenire a traficului de persoane la Liceul Tehnologic "Nicolae Titulescu" Medgidia

          Joi, 15 februarie 2024, s-a desfășurat o activitate de prevenire a traficului de persoane la Liceul Tehnologic „Nicolae Titulescu” din Medgidia, în cadrul programului Școala Altfel, desfășurat în perioada 12 – 16 februarie. Activitatea a avut loc în Amfiteatrul școlii și au participat elevi de la clasele de liceu și de profesională și a fost susținută de reprezentanții Agenției Naționale de Prevenire a Traficului de Persoane din Constanța.

              Pe parcursul unei ore extrem de intensă în informații, elevilor li s-au furnizat toate datele privitoare la pericolele pe care le implică traficul de persoane, ce presupune în mod concret acesta și mai ales care sunt modalitățile de prevenire a acestui risc.

              Activitatea s-a concretizat într-un dialog interactiv, eficient, bilateral, elevii au adresat întrebări specifice subiectului abordat și au primit răspunsuri competente.

              Lecția însușită de elevi a fost aceea că integritatea corporală este esențială. Fiecare este stăpânul propriului corp și are la dispoziție toate mecanismele de a preîntâmpina acțiuni care ar putea periclita această integritate. Trăind într-o comunitate, fiecare devine responsabil de integritatea sa și a celor din jur, prin semnalarea oricăror acte ce pot trezi suspiciuni.

bottom of page