top of page

 

                                    72 ani de existență la Liceul Tehnologic ”Nicolae Titulescu” 

 

          4 martie reprezintă o dată importantă pentru liceul nostru: este ziua de naștere a patronului nostru spiritual, motiv pentru care a devenit ziua în care marcăm aniversarea instituției. Așadar, astăzi este Ziua Liceului ”Nicolae Titulescu” din Medgidia. Această zi a devenit un prilej de bilanț, de evidențiere a reușitelor obținute de elevii noștri pe plan profesional. Nu uităm nicio clipă că patronul nostru spiritual, marele diplomat Nicolae Titulescu reprezintă pentru noi un model, personalitatea sa ne obligă la o ținută exemplară.

Activitățile de azi s-au desfășurat în mod atipic, respectându-se distanțarea impusă de pandemie. Ele au luat forma unei conferințe     on-line, la care invitați de onoare au fost doamna Lavinia Dumitrașcu și domnul Dorin Popescu, somități ale culturii constănțene și naționale, istorici de marcă. În alocuțiuni, domniile lor au evidențiat personalitatea de excepție a marelui diplomat și vizionar al unei Europe unite, care a fost Nicolae Titulescu.

Cuvântul de început a aparținut doamnei director Rodica Vasilescu, care a subliniat importanța acestei date aniversare. Domnia sa și-a manifestat gratitudinea față de amabilitatea invitaților de a petrece o zi emblematică pentru liceu, împreună cu colectivul de elevi și profesori.

Printre cei care au luat cuvântul au fost domnii profesori Pompiliu Golea și Marian Zidaru. Competența doctorală a permis amândurora să emită judecăți de valoare în legătură cu semnificația acestei zile.

Toți elevii liceului au asistat la discuții, supravegheați de profesorii lor.

Suntem convinși că acestă zi va rămâne în memoria afectivă și colectivă a membrilor liceului nostru, elevi și profesori. Sperăm că va rămâne și în memoria invitaților, care ne vor onora cu prezența lor și la alte activități similare.

Programul zilei:

1. Imnul Liceului Tehnologic Nicolae Titulescu

2. Semnificatia zilei: prezintă director, prof. Vasilescu Rodica

3. Simpozion: ”139 de ani de la nașterea marelui diplomat român Nicolae Titulescu

- ”Unul dintre cei mai mari diplomați ai secolului XX – românul Nicolae Titulescu” – prezintă dr. în istorie Lavinia Dumitrașcu

- ”Titulescu – expresie perenă a diplomației” – prezintă dr. Dorin Popescu

- ”Tranziția de la Belle epoque la Guerre Froid” – prezintă dr. în istorie, prof. Zidaru Marian

- ”Spațiul economic european în viziunea lui Titulescu” – prezintă dr. în economie, prof. Golea Pompiliu

4. Prezentarea revistei ”Orizonturi liceene”, nr. 14 : prezintă prof. Călin Mihaela

5. Recital de poezie, elev Stoleru Alexandru – clasa a XI-a Tehnician în activități economice: ”Liceul meu” de prof. Barna Daniela

1
12
8
21
25
13
22
17
9
18
28
20
11
23
19
6
16
2
24
15
14
10
27
5
3
29
bottom of page