top of page

                                                             După ani și ani

 

 

       Astăzi, 28 iunie 2019, întregul colectiv de cadre didactice de la Liceul Tehnologic ”Nicolae Titulescu” a sărbătorit finalul carierei a patru dascăli ce au îndrumat, educat și format, vreme de peste 3 decenii, numeroase generații de elevi: profesoara de matematică Anefi Dilșen, profesorul de fizică Davidencu Sorin Vladimir, profesor inginer Girip Maria și nu în ultimul rând, maistrul instructor Tănase Ștefan. 
        Evenimentul a fost încărcat de emoție și a dorit să amintească celor care azi vor închide pentru ultima oară cataloagele, că orice sfârșit este doar un nou început, că nimic din ceea ce au reușit să contruiască, să clădească în mintea și sufletul elevilor nu va fi fost în zadar, că acum, mâine, peste un an sau un deceniu, pretutindeni în jurul lor vor regăsi roadele muncii de dascăl. 
        Ceea ce a adus o deosebită încărcătură emoțională momentului, este faptul ca întreaga carieră profesională a celor care azi au ”ieșit” la pensie, s-a format și s-a dezvoltat în liceul nostru. Etape peste etape ale vieții la catedră, dar și ale celei personale, s-au derulat între zidurile acestei instituții; au fost martorii multor schimbări, au făcut față greutăților, s-au bucurat de reușite, și mai ales, acum, la bilanțul carierei de dascăl, au părăsit școala cu fruntea sus.
       Cu toții am ținut să felicităm noii pensionari, dar un plus de mulțumire am dăruit celor care, în trecut, au fost directori ai liceului nostru: domnul prof. Davidencu Sorin și doamna prof. Girip Maria, care, sperăm, vor păși pe mai departe cu dulcea împăcare a unui capitol bine scris, a unei vieți profesionale reușite.
       Întreaga activitate a fost încununată de sentimentul că anii dăruiți acestei nobile meserii s-au transformat acum în recunoștință, respect și neuitare.

bottom of page