top of page

 

                                                     Implicare activă pentru un mediu înconjurător mai sănătos

 

 

        Proiectul educațional „ECOPROVOCAREA”, derulat cu succes și în cadrul Liceului Tehnologic ”Nicolae Titulescu”, a oferit tuturor elevilor șansa de a cunoaște mai bine mediul înconjurător, de a deveni conștienți și responsabili în protejarea acestuia, de a socializa prin activități artistico-plastice și educative.  Sub coordonarea directorului, prof. Vasilescu Rodica, a prof. Sava Jenica și îndrumați de profesorii diriginți, elevii au învățat să recicleze, să reutilizeze deșeurile într-un mod creativ, să se bucure de natură, să înțeleagă în toate aspectele sale acest demers integrativ, devenind adevărați ”eroi ai reciclării”.

        Totodată, liceul nostru a demonstrat performanță în domeniul protecției mediului ambiant, prin implicarea activă în etapele Concursului Național ”Baterel”, cea mai complexă campanie de educație ecologică din România, fiind singurul program care îmbină perfect componenta didactică cu cea aplicată, precum și cu latura digitală, participanții beneficiind de materiale personalizate pentru promovarea principiilor colectării selective și reciclării deșeurilor, dar și de recipiente speciale pentru colectarea bateriilor uzate și a electronicelor vechi.

        Astfel, fiecare dintre noi poate contribui la salvarea naturii, asigurând în acest mod condițiile de viață necesare urmașilor noștri. Trebuie să fie o acțiune comună a tuturor pentru salvarea naturii, oprind poluarea în masă și îndepărtând pericolul contaminării permanente cu reziduuri.

        Pentru popularizarea acestor activități ce arată gradul de responsabilitate ecologică către care elevii Liceului Tehnologic ”Nicolae Titulescu” tind cu mare succes, ziarul online ”Școala Constănțeană EDUCTA” a publicat un articol, intitulat denumit sugestiv ”Respect pentru o planetă curată”.

 

 

     

bottom of page