top of page

În vizită la UMEX Constanța - Începutul unei ucenicii

               Miercuri, 14 septembrie 2022, elevii clasei a IX-a profesională, specializarea Lăcătuș mecanic prestări servicii, au făcut o primă vizită la agentul economic, UMEX Constanța, unul dintre cei mai importanți operatori portuari din Portul Constanța. Elevii, 12 la număr, care aparțin clasei de Învățământ Dual, au fost însoțiți de părinții lor și de dascălii care îi inițiază teoretic și practic în meseria pe care au ales-o, doamna profesor Elvira Zaharia și domnul maistru instructor Ștefan Tănase.

                Această vizită a reprezentat un prim contact al elevilor cu locul în care vor desfășura orele de pregătire practică, timp de trei ani de zile, pe durata învățământului profesional, viitorul lor loc de muncă. Agentul economic, operatorul portuar UMEX garantează angajarea elevilor cărora le facilitează pregătirea practică.

                Elevii aflați la Învățământ Dual beneficiază nu doar de condiții optime de pregătire practică la UMEX Constanța, ci și de o bursă de studiu în valoare de 300 de lei care  se adaugă bursei profesionale, în cuantum de 200 de lei. De asemenea, UMEX Constanța asigură elevilor echipament corespunzăror activităților practice, o masă caldă, rechizite și alte beneficii.

bottom of page