top of page

                                                                        ”Memoria timpului – 70 de ani”


        Aniversarea a 70 de ani de la înființarea Liceului Tehnologic ”Nicolae Titulescu” Medgidia a adus împreună elevi, profesori, invitați din partea comunității locale, directori de școli gimnaziale, și nu în ultimul rând, foste cadre didactice și foști absolvenți, chemați laolaltă de sentimentul apartenenței și al filiației față de instituția ce a contribuit la desăvârșirea lor ca oameni, ca membrii ai societății, ca profesioniști în diferite domenii de activitate.
       Programul dedicat acestei frumoase aniversări a fost deschis la ora 10.00 de către directorul unității de  învățământ, prof. Vasilescu Rodica, prin dezvelirea unei plăci omagiale, care lasă mărturie generațiilor viitoare acest important eveniment. De asemenea, în prezența autorului, prof. dr. Adrian Ilie, au fost dăruite tuturor celor prezenți exemplare din Monografia Liceului Tehnologic ”Nicolae Titulescu” – 70 de ani. Sărbătoarea și-a făcut apoi loc în amfiteatrul liceului, pe scena căruia elevii au desfășurat un spectacol aniversar de excepție, intitulat ”Memoria timpului – 70 de ani”, care sperăm că a adus multă emoție și bucurie în inimile tuturor.
        Odată cu sărbătoarea împlinirii celor 7 decenii de existență, au fost organizate și activitățile ce marchează Ziua Porților Deschise, prin care viitorii absolvenți ai claselor a VIII-a de la școlile din Medgidia și localitățile limitrofe au fost primiți cu drag în atelierele de lucru puse în practică de profesorii si elevii noștri. Marcarea acestei zile a fost gândită și realizată ca un real exercițiu de marketing, prin care a fost prezentată și promovată oferta educațională a anului școlar următor. Întreaga activitate a fost menită să trezească în mintea și sufletul celor prezenți importanța actului educativ de calitate, a continuității tradiției noastre în învățământul tehnic și profesional, a determinării tuturor celor ce ne desfășuram activitatea în cadrul Liceului Tehnologic ”Nicolae Titulescu” de a oferi elevilor nostri o bună pregătire pentru viitorul lor profesional și nu numai.
        Am dorit ca prin tot ceea ce s-a realizat astăzi, să contribuim la așezarea acestui liceu pe panoplia instituțiilor de învățământ reprezentative pentru comunitate, să răspundem și în acest fel unei generoase evoluții din ultimii ani a școlii noastre, și mai ales, să îndatorăm conștiința  generațiilor viitoare de profesori și elevi cu obligația de a menține și a crește prestigiul acestui liceu.
        Sărbătoarea s-a încheiat cu o reuniune a întregului personal al liceului, care și-a găsit astfel răgaz să se bucure de reușite, să reflecteze asupra dificultăților întâmpinate de-a lungul timpului, să își unească speranțele, obiectivele, ideile, pentru un viitor mai bun al liceului nostru.

bottom of page