top of page

                                                                         ”Stil de viață sănătos” 
                                                                           Cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentației

                 Într-o societate care își consumă rapid energia și ”valorile”, un stil de viață sănătos este o ”aptitudine” care se învață. În acest context și departe de a fi un demers singular, în Centrul de Documentare și Informare ”Alfa și Omega” al liceului nostru s-a desfășurat un workshop pe tema alimentației sănătoase. Acesta și-a propus să promoveze și să dezvolte în conștiința elevilor un set de învățături menite să îi ajute să facă tranziția de la viața sedentară la viața activă, de la alimentația consumatoare de energie la cea dătătoare de energie, de la mentalități care împiedică o dezvoltare armonioasă, la cele care vin în întâmpinarea unei vieți prietenoase cu propriul organism.
                Invitată a activității a fost dr. Iusein Gönül, medic specialist în nutriție și diabetologie, care a prezentat beneficiile unui trai sănătos, ale alcătuirii unui program alimentar corect, de natură să ofere suport dezvoltării fizice și mentale corespunzătoare. De asemenea, au fost prezentate și consecințele medicale nefaste ale unei diete și unui stil de viață incorect, punându-se accent pe căile de prevenire și combatere ale acestora. 
                 Activitatea a beneficiat de prezența postului de televiziune Media TV, fapt ce va contribui la diseminarea informațiilor dezbătute în rândul comunității. 
                Coordonator a fost prof. Untaru Elena, activitatea fiind realizată cu sprijinul prof. Seimeneanu Camelia, Kober Ingrid Alina, Nazare Violeta, Sava Jenica și bibl. Turliu Raluca .

bottom of page