top of page

                                                    Ultimul clopoțel

 

        Pentru toți elevii claselor a XII-a de la Liceul Tehnologic  ”Nicolae Titulescu” a sunat Ultimul Clopoțel, iar ei și-au auzit pentru ultima oară numele strigat din catalog. Întreaga clădire a liceului s-a transformat, cu această ocazie, într-un adevărat furnicar: elevi emoționați, părinți plini de mândrie și profesori melancolici; cu toții s-au adunat pentru a marca ultimul eveniment de o asemenea importanță a vieții de licean. Eleganți și frumoși, tinerii absolvenți au intonat imnul liceului, precum și imnul absolvenților, ”Gaudeamus Igitur”, cu voci hotărâte dar gâtuite de emoție.

        Ceremonia absolvirii s-a desfășurat în amfiteatrul liceului, ce a devenit neîncăpător pentru toți cei prezenți. Directorul liceului, prof. Rodica Vasilescu și diriginții claselor terminale le-au vorbit elevilor despre drumul care îi așteaptă odată cu dobândirea mult așteptatei independențe pe care le-o dă terminarea liceului, precum și despre ceea ce a reprezentat una din cele mai frumoase perioade a vieţii, plină de idealuri și inocență, respectiv anii de liceu.

       Mesajele transmise absolvenților cu acest prilej au îndemnat spre muncă și învățătură, cinste și onoare, respect față de părinți, deteminare, dar mai ales spre a-și urma visurile.

       Totodată, cei mai buni dintre absolvenții Liceului Tehnologic ”Nicolae Titulescu” au fost premiați și felicitați pentru rezultatele obținute, pentru puterea de muncă dovedită, constituindu-se ca exemple de urmat pentru generațiile viitoare de elevi.

bottom of page