top of page

                                           ARMATA ROMÂNĂ – MEMORIE VIE A ISTORIEI POPORULUI ROMÂN        Astăzi, 25 octombrie 2018, elevii Liceului Tehnologic ”Nicolae Titulescu” din Medgidia au participat la un simpozion având ca temă importanța și rolul armatei române în dobândirea și păstrarea peste veacuri a identității, integrității și unității naționale a poporului român. 
        Sub coordonarea prof. dr. Dascălu Vicențiu și a conf. univ. Golea Pompiliu, au fost prezentate momente importante din istoria neamului românesc, reliefându-se faptul că Ziua Armatei Române reprezintă un reper important atât în calendarul tradițiilor noastre militare, cât mai ales în conștiința națională a poporului român. 25 Octombrie este ziua în care ultima palmă de pământ românesc a fost eliberată de sub ocupație străină, armata constituindu-se într-o forță eliberatoare și protectoare a teritoriului nostru strămoșesc.
       Activitatea a cuprins și intonarea imnului național și a celor mai frumoase cântece ce au însoțit și mobilizat oștile române de-a lungul atâtor ani, elevii înțelegând conceptul de sacrificiu pentru țară, de patriotism, de întâietate a valorilor naționale. 

bottom of page