top of page

                                                                                              Ziua Limbilor Europene 

             26 septembrie  este o dată importantă pentru fiecare om interesat de problemele limbajului şi ale multiculturalităţii. Liceul nostru marchează această sărbătoare închinată limbii şi diversităţii culturale, printr-o activitate desfăşurată în Centrul de Documentare şi Informare al unităţii.

            Au participat elevii claselor a XII-a A şi a X-a C, coordonaţi de doamna bibliotecar Turliu Raluca, împreună cu doamnele profesoare Călin Mihaela şi Enache Nicoleta. Elevii au prezentat materiale care conţin informaţii despre importanţa acestei aniversări, prin care se subliniază specificul limbilor în general, al celor europene în special. Materialele ppt şi planşele realizate de elevi au întregit, prin imagini, informaţiile referitoare la semnificaţiile acestei zile.

            Evenimentul de azi este un prilej ca să ne amintim de o altă sărbătoare dedicată limbii, de data aceasta limbii române, aniversată la data de 31 august. În acest sens, a fost lecturată poezia Limba noastră de Alexei Mateevici, care a devenit text al imnului naţional al Republicii Moldova; de asemenea au fost prezentate citate (de Nichita Stănescu, Mihai Eminescu, Fănuş Neagu), dedicate limbii române.

bottom of page