top of page

Ziua Mondiala a Cartii si Ziua Bibliotecarului

          Astăzi sărbătorim Ziua Mondială a Cărţii și Ziua Bibliotecarului.
          Din anul 1995, la iniţiativa UNESCO, în întreaga lume se marchează, la 23 aprilie, Ziua Mondială a Cărţii şi a Dreptului de Autor, având drept scop promovarea dreptului şi libertăţii lecturii, iar ca deviză „Lectura pentru toţi”. Evenimentul organizat anual de UNESCO promovează lectura şi încurajează autorii, dar şi cititorii de toate vârstele. Pasionaţii de literatură din întreaga lume sărbătoresc pe 23 aprilie, Ziua Mondială a Cărţii.
      Considerând că lectura şi cartea nu pot fi gândite în afara bibliotecilor şi a bibliotecarilor, în 1998 Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi a Bibliotecilor Publice din România a adăugat la sărbătoarea internaţională a cărţii din 23 aprilie si Ziua Bibliotecarului, datorită contribuţiei fundamentale pe care învăţământul românesc cu profil bibliologic şi biblioteconomic a adus-o la conturarea identităţii culturale şi spirituale a poporului român.
      In acest context elevii Colegiului Tehnic ” Nicolae Titulescu ” Medgidia au participat la  activitatea ”Pledoarie pentru lectură” desfășurată in cadrul Centrului de Documentare si Informare al liceului de către doamna bibliotecar Raluca Turliu, în parteneriat cu reprezentanta Bibliotecii Municipale Filială Nord, doamna bibliotecar - Alina Ocheană.
          Evenimentul a constituit o experiență interesantă în sensul dezvoltării gustului pentru lectură a generației de azi, el fiind înregistrat de reprezentanții presei – Televiziunea Media TV Medgidia.

Colegiul Tehnic

Nicolae Titulescu

MEDGIDIA

  • Wix Facebook page

Str. Dezrobirii, nr. 1

E-mail: ctntmed@gmail.com

Tel/Fax: 0241. 811.936

               0341.806.514

PROGRAM SECRETARIAT

 

Luni - Vineri 

08:00 - 16:00

2013 - 2015 CTNT Medgidia - Realizat de Marius Chiricu

Link-uri utile

bottom of page